Acasă București FRF a stabilit meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3

FRF a stabilit meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3

0

Astăzi a fost stabilit, la sediul FRF, programul meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3. Tragerea la sorți a fost efectuată de Gabriel Bodescu și Felix Grigore.

Barar Liga 3 / AFC Rapid - AFC Asalt
AFC Rapid și AFC Asalt sunt două dintre echipele care pot reprezenta regulamentar Capitala în barajul cu reprezentanta judeșului Giurgiu

Reprezentanta Capitalei o va întâlni, în drumul spre Liga 3, pe cea a județului Giurgiu. Pentru a participa la baraj câștigarea campionatului județean nu mai este o condiție obligatorie. Pentru obținerea dreptului de participare trebuie îndeplinite cumulativ mai multe condiții stabilite prin Regulamentul privind Organizarea și Desfășurarea Jocurilor de Baraj, ROAF și nu în ultimul rând Statutul FRF.

Spre exemplu, la București, în Liga 4, ediția 2017-2018, au fost înscrise în competiție patru echipe (CSA Steaua, AS Academia Rapid, AAS Carmen București 1937 și CS FC Dinamo) fără respectarea principiului promovării/retrogradării, astfel că, în mod normal, niciuna dintre aceste echipe nu ar trebui să participe la barajul de promovare.

Mai mult, AS Academia Rapid nu îndeplinește un alt criteriu esențial, cel juridic. Clubul nu are persoanlitate juridică și, în consecință, nu poate participa în competițiile organizate de FRF. Orice tentativă de substituire a structurii sportive, în timpul competiției, ar reprezenta o abatere gravă de la Regulamentul Disciplinar.

De asemenea, CSA Steaua este o structură militară și prin înscrierea ei în Liga 4 au fost încălcate nu numai regulamentele fotbalistice, ci și cele militare. De altfel, implicarea colonelului Petrea Cristian, comandantul CSA Steaua, în fotbalul bucureștean este investigată de Corpul de Control al Ministrului Apărării Naționale.

În aceste condiții, favorită pentru obținerea dreptului de participare în barajul pentru promovarea în Liga 3 este Tricolor FC, urmată de AFC Asalt și AFC Rapid.

Iată programul meciurilor de baraj, cu mențiunea că primele echipe vor fi gazde în prima mansă:

Botoșani – Bacău
Iași – Neamț
Suceava – Vaslui

Maramureș – Bihor
Cluj – Sălaj
Bistrița Năsăud – Satu Mare

Brașov – Covasna
Alba – Harghita
Mureș – Sibiu

Hunedoara – Caras Severin
Arad – Gorj
Timiș – Mehedinți

Vâlcea – Teleorman
Argeș – Olt
Dâmbovița – Dolj

Ialomița – Ilfov
Giurgiu – București
Călărași – Prahova

Vrancea – Constanța
Tulcea – Buzău
Galați – Brăila

Exit mobile version