Acasă Fotbal Cele mai tari transferuri efectuate în această iarnă

Cele mai tari transferuri efectuate în această iarnă

0

Fereastra de transferuri din această iarnă le dă ocazia celor de la FC Barcelona să se regrupeze, după o primă parte a sezonului în care rezultatele au fost așteptări. De asemenea, noul patron al lui Newcastle, Mohammed Bin Salman, poate începe campania prin care să construiască o echipă puternică, în acord cu averea sa colosală.

De altfel, cele două cluburi au făcut și cele mai spectaculoase mutări până la momentul scrierii acestor rânduri, prin aducerea lui Ferran Torres și, respectiv, a lui Chris Wood și a lui Kieran Trippier. Iată cele mai tari transferuri efectuate până acum în Europa:

10. Nathan Patterson (fundaș stânga scoțian, 20 de ani, cotă de piață 3 milioane de euro) de la Rangers la Everton pentru 14 milioane de euro. Formația din Premier League a plătit cu 11 milioane de euro peste valoarea de piață, convinsă că îl va vinde mai departe  peste câțiva ani și va avea un profit substanțial.

9. Sergio Oliveira (mijlocaș central portughez, 29 de ani, cotă de piață 15 milioane de euro) de la FC Porto la AS Roma sub formă de împrumut, pentru 1 milion de euro. Împrumutul expiră pe 30 iunie 2022.

8. Ricardo Pepi (atacant american, 18 ani, cotă de piață 8 milioane de euro) de la Dallas la Augsburg pentru 16,3 milioane de euro.

7. Philippe Coutinho (mijlocaș ofensiv brazilian, 29 de ani, cotă de piață 18 milioane de euro) de la FC Barcelona la Aston Villa, sub formă de transfer. Catalanii au reușit, în sfârșit, să „scape” de plata unui salariu foarte mare, care nu se justifica în raport cu performanțele.

6. Kieran Trippier (fundaș dreapta englez, 31 de ani, cotă de piață 18 milioane de euro) de la Atletico Madrid la Newcastle, pentru 15 milioane de euro.

5. Jonathan Ikone (mijlocaș ofensiv francez, 23 de ani, cotă de piață 22 de milioane de euro) de la Lille la Fiorentina pentru 14 milioane de euro. „Alb-violeții” consideră că Ikone este omul potrivit pentru a acopri plecarea iminentă a golgheterului Dușan Vlaovic.

4. Vitaly Mykolenko (fundaș stânga ucrainean, 22 de ani, cotă de piață 17 milioane de euro) de la Dinamo Kiev la Everton, pentru 23,5 milioane de euro. Mircea Lucescu a pierdut un jucător important, dar probabil că va avea un buget generos pentru transferuri în 2022.

3. Lucas Digne (fundaș stânga francez, 28 de ani, cotă de piață 30 de milioane de euro) de la Everton la Aston Villa, pentru 30 de milioane de euro.

2. Chris Wood (atacant englez, 30 de ani, cotă de piață 6 milioane de euro), de la Burnley la Newcastle, pentru 30 de milioane de euro. Este cea mai mare diferență dintre suma plătită și cota de piață, dar trebuie să ținem cont că Wood vine de la o echipă „mică”.

1. Ferran Torres (mijlocaș ofensiv spaniol, 21 de ani, cotă de piață 45 de milioane de euro), de la Manchester City la FC Barcelona pentru 55 de milioane de euro. Noul star al fotbalului iberic este așteptat să rezolve problemele mari din ofensiva formației antrenate de Xavi. Ar trebui să facă echipă bună cu Ansu Fati.

În România, FC Voluntari l-a luat pe Arlauskis

În România, cel mai tare transfer de până acum este cel făcut de FC Voluntari, care l-a luat pe Giedrius Arlauskis, portarul lituanian cu șase titluri de câștigător al Ligii I. Goalkeeperul s-a despărțit oficial de CFR Cluj, ca și Denis Alibec. În schimb, campioana i-a adus pe Sergiu Buș și pe Dugandzic. Cea mai importantă plecare, ca rezonanță, este cea a lui Constantin Budescu de la FCSB.

Mai sunt câteva zile până la reluarea campionatului, timp în care pariorii români se pot distra și la sloturi online. Este liniștea de dinaintea părții secunde a sezonului, care debutează furtunos, cu FCSB vs CFR.

Exit mobile version