Așa analizează tipsterii meciurile de fotbal înainte de a paria

0
69

Site-urile de pronosticuri fotbal sunt foarte populare în rândul pariorilor, pentru că oferă sugestii care pot fi valorificate pe bilete individuale sau pe bilete cu mai multe selecții.

Este bine să ai de unde să te inspiri, dar și mai bine ar fi să înveți să analizezi meciurile așa cum o face un tipster. Astfel, vei putea aplica modelul pentru orice competiție, pentru că nici măcar cei care oferă „ponturi” nu pot acoperi chiar toate ligile.

Atunci când studiază un eveniment sportiv pentru a identifica selecția cu cea mai mare probabilitate de succes, pariorii pricepuți au o anumită „metodologie” reglată în timp. Selecția poate aparține uneia dintre piețele principale: rezultat final, goluri, cornere, cartonașe galbene.

Statistica oferă un indiciu important

Alegerea pieței se face în urma analizării factorilor care descriu planul general și care pot influența desfășurarea jocului.

Mai întâi, sunt analizate informațiile statistice. Este faza care dă direcția căutărilor pronosticului potrivit. Pariorii cu experiență urmăresc:

  • Pozițiile în clasamentul general;
  • Poziția (și golaverajul) echipei gazdă în clasamentul partidelor jucate pe teren propriu;
  • Poziția (și golaverajul) echipei oaspete în clasamentul partidelor jucate în deplasare;
  • Rezultatele obținute în ultimele 5 meciuri de fiecare formație, care indică forma, un indicator important;
  • Rezultatele directe în general și rezultatele directe de pe terenul echipei care urmează să fie gazdă în special;
  • Media cartonașelor galbene primite de fiecare echipă și media cartonașelor galbene arătate de arbitru în sezonul curent;
  • Numărul mediu de cornere obținute și acordate de gazde pe teren propriu, respectiv de oaspeți în deplasare.

Analizarea cifrelor poate oferi un prim indiciu. De exemplu, dacă se întâlnesc două formații care au marcat și au primit gol în ultimele cinci jocuri, sunt șanse mari ca selecția „ambele echipe înscriu” să fie „verde”.

Pornind de la această premisă, se trece la următoarea fază a analizei, cea în care sunt studiate informațiile la zi. Primul lucru la care se uită tipsterii este ce jucători lipsesc, din cauza accidentărilor sau suspendărilor.

Fără excepție, pariorii de succes mizează doar pe echipe pe care le cunosc foarte bine. Astfel, ei știu exact ce motivație există și cât de mult contează fiecare absență. Următorul lucru la care sunt atenți este componența probabilă a echipelor de start, pe care o află din surse demne de încredere.

După ce au lămurite aceste detalii, tipsterii compară stilurile de joc ale celor două formații. Într-un meci între o echipă care folosește pase filtrante și una care se apără „sus” sunt mai multe șanse să se înscrie decât într-o partidă între două echipe preocupate în special să nu ia gol.

Alți factori care pot influența jocul

Alți factori de care țin seama pariorii iscusiți sunt specificul competiției, momentul în care se află „combatantele”, starea terenului și timpul probabil. Este o diferență mare între un meci de campionat și unul de cupă.

De pildă, România a trecut la un format cu grupe în cupa națională. Fiecare formație joacă trei meciuri, primele două clasate din grupă calificându-se pentru faza următoare a competiției. În cazul în care o echipă este deja calificată după primele două jocuri, e puțin probabil ca ea să joace cu determinare și în ultima partidă.

Starea terenului este foarte importantă în special pentru pariurile pe goluri marcate. Un teren de calitate, pe care mingea circulă fără hopuri, va favoriza o confruntare cu număr mare de reușite. Pe de altă parte, o suprafață de joc impracticabilă obstrucționează acțiunile ofensive și egalizează valorile. În aceeași ordine de idei, echipa mai valoroasă pierde din argumente în fața unui oponent mai slab dacă jocul se desfășoară pe viscol sau pe ploaie torențială. Pariorii de succes nu lasă niciun detaliu neexaminat, aceasta fiind diferența esențială dintre ei și jucătorii „de rând”.