Cu numai câteva zile înainte de a se prezenta la echipa națională pentru meciul cu Spania, din preliminariile Euro 2020, portarul Ionuț Radu a dat pasa decisivă pentru golul care a făcut diferența (2-1) între echipa sa, Genoa, și Fiorentina, în etapa a 2-a din Serie A.

Pe lângă „assist”, Radu a avut alte câteva intervenții salvatoare, printre care una în ultimele minute, în fața lui Ribery, fiind lăudat în presa din Peninsulă.

Ionuț Radu este, în acest moment, cel mai în vogă și cel mai scump fotbalist român din campionatul italian. Goalkeeperul este evaluat de transfermarkt.com la 15 milioane de euro și a intrat deja, în opinia celor de la site-ul de ponturi al comunității pariorilor din România,  în echipa ideală a românilor care au evoluat în „Il calcio”.

Iată care este componența acestei echipe, sistemul ales fiind clasicul 4-4-2: Ionuț Radu (Inter Milano, Genoa) – Dan Petrescu (Genoa), Vlad Chiricheș (Napoli, Sassuolo), Cristi Chivu (AS Roma, Inter Milano), Ștefan Radu (Lazio) – Ioan Ovidiu Sabău (Brescia), Gheorghe Hagi (Brescia), Paul Codrea (Genoa, Palermo, Pregia, Torino, Siena, Bari), Adrian Stoian (AS Roma, Pescara, Bari, Cheivo, Genoa, Crotone) – Florin Răducioiu (AC Milan), Adrian Mutu (Inter Milano, Verona, Parma, Fiorentina, Cesena).

Este de remarcat faptul că Ștefan Radu, ajuns la Lazio în anul 2008, este cel mai vechi stranier din Serie A. Vlad Chiricheș este și el jucător activ în prima ligă din Italia, trecând de curând de la Napoli la Sassuolo.

Potrivit site-ului amintit, Emil Micossi a fost primul român care a jucat în Serie A, debutând pe 18 septembrie 1932 pentru Genoa, iar Iosif Fabian a fost primul român campion în Italia, în tricoul lui AC Torino (sezonul 1947 – 1948).