Etapa a 23-a din Liga 4 București va consemna o audiență record greu de egalat nu numai în România, ci și în lume. Din păcate, meciul se dispută între două echipe înscrise în competiție cu încălcarea principiului promovării/retrogradării.

Audienta record csa steaua - academia rapid
AUDIENȚĂ RECORD Spectacolul nostalgic pregătit de Forțele NATO din fotbalul românesc pentru întâlnirea cu academicienii, colegii Elenei Ceaușescu, va rivaliza cu manifestările culturale gazduite de Stadionul 23 August în anii ’80

Mai mult, organizarea meciului lasă loc unor suspiciuni rezonabile cu privire la modul în care sunt gestionate cheltuielile, deloc neglijabile. Iar bomboana de pe colivă e reprezentată de taxa percepută de AMFB pentru televizarea jocului.

Meciul în sine nu are nicio miză, pentru că niciuna dintre echipe nu are drept de promovare. CSA Steaua – Academia Rapid reprezintă doar un pretext pentru ca o parte a suporterilor steliști și rapidiști să se înjure reciproc pe cel mai mare stadion din România, “23 August”, expresie a frustrărilor acumulate în ultimii ani și a nostalgiei față de sistemul comunist de organizare a fotbalului.

Miza CSA Steaua, dar și a AMFB, e să obțină ilegal cât mai mulți bani. La fel procedează orice infractor din lume. De la Al Capone la Pablo Escobar, mafioții și traficanții de droguri au produs foarte mulți bani, într-un timp extrem de scurt, numitorul comun fiind încălcarea legii.

Celelalte două echipe înscrise neregulamentar în Liga 4 se vor înfrunta și ele în această etapă. Meciul dintre Carmen și CS FC Dinamo se va disputa pe fostul stadion IMGB. Ambele vor să participe în play-off, din motive diferite. Gazdele își doresc să construiască un brand, în timp ce echipa lui Badea intenționează să rămână un ghimpe înfipt în coasta FC Dinamo 1948 și CS Dinamo. Nu întâmplător între CS FC Dinamo și CS Dinamo se poartă un adevărat război juridic de uzură. Contractul de asociere dintre cele două structuri a fost reziliat în 2013, însă procedura de evacuare din Parcul Sportiv Dinamo va mai dura câteva termene la Judecătoria Sectorului 2. Oricum, chiar și cu un contract valabil, CS FC Dinamo nu poate să facă niciun demers legat de Parcul Sportiv Dinamo fără acordul CS Dinamo.

Acest aspect ajută pe AFC Asalt, care va câștiga prin forfait meciul cu CS FC Dinamo, contestația introdusă la meciul direct, din etapa precedentă, fiind pe rolul Comisiei de Disciplină a AMFB. CS FC Dinamo e obligată să prezinte anumite dovezi, imposibil de produs. Echipa lui Cezar Cojocariu va juca cu Victoria pe stadionul Electromagnetica și e aproape de locul 3. Apoi vor urma meciuri grele, însă AFC Asalt mai are câteva atuuri importante pentru a echilibra balanța.

Iată programul meciurilor din etapa a 23-a

METALOGLOBUS II – AS TERMO
vineri, 13 aprilie 2018, ora 17:00
Stadion: Metaloglobus
Arbitru: Alexandru Despina
Asistenți: Robert Ularu și Bogdan Chiripuci
Rezervă: Alexandru Nedelcu

SPARTAC II – TRICOLOR FC
vineri, 13 aprilie 2018, ora 17:00
Stadion: Prefabricate
Arbitru: Alexandru Ion
Asistenți: Andrei Dumitrescu și Mihai Deaconu
Rezervă: Gabriel Florea

AAS CARMEN 1937 – CS FC DINAMO
sâmbătă, 14 aprilie 2018, ora 16:00
Stadion: IMGB
Arbitru: Răzvan Marinoiu
Asistenți:
Rezervă:

AFC ASALT – ACS VICTORIA
sâmbătă, 14 aprilie 2018, ora 17:00
Stadion: Electromagnetica
Arbitru: Constantin Diaconu
Asistenți: Daniel Belu și Răzvan Marin
Rezervă: Alexandru Nițu

COMPREST GIM – AFC RAPID
sâmbătă, 14 aprilie 2018, ora 17:00
Stadion: UNEFS
Arbitru: Theodor Oancea
Asistenți: Mihai Deaconu și Constantin Breoi
Rezervă: Dan Hrușcă

csa steaua – academia rapid
Stadion: 23 August
Arbitru: Marcel Bârsan
Asistenți: Andrei Constantinescu și Vlad Bârleanu
Rezervă: Alexandru Ion

ROMPRIM – PROGRESUL 2005
luni, 16 aprilie 2018, ora 17:00
Stadion: Romprin
Arbitru: Traian Trofin
Asistenți: George Sotir și Nicolas Spînu
Rezerve: Alexandru Nedelcu