Academia Rapid încearcă, de ceva vreme, pe la toate instanțele să obțină personalitate juridică. Fără de care nu poate promova în Liga 3. Toate demersurile s-au lovit de un zid, până acum impenetrabil: AFC Rapid București.

Academia Rapid Instante
Academia Rapid – Instanțele de Judecată din București 0-3

Academia Rapid este implicată într-o competiție imposibil de câștigat: Turul Instanțelor de Judecată din București. Până acum a încercat la Judecătoria Sectorului 1, Judecătoria Sectorului 2 și Tribunalul București. Eșec total!

O zicală pe care o inventăm acum spune că dacă nu poți penetra zidul, fă-l să dispară! Cam asta încearcă Redivivus, care a solicitat, la Judecătoria Sectorului 1, dizolvarea AFC Rapid București. Motivul fiind starea de insolvabilitate a celei mai vechi structuri sportive care porta numele Rapid, care deține, fără putință de tăgadă, palmaresul giuleștean între anii 2001 și 2006.

Acțiunea, oricum, era sortită din start eșecului. Deoarece Redivivus nu poate fi considerată parte interesată, din punct de vedere juridic.

Însă, AFC Rapid București și-a luat măsuri de siguranță. Cu toate că apare în continuare pe lista datornicilor la bugetele de stat, AFC Rapid București este singura entitate de pe această listă, având în denumire cuvântul Rapid, care nu apare ca INSOLVABILĂ SAU ÎN FALIMENT.

Lista datornici Rapid

Chiar dacă nici acesta nu era un argument pentru a solicita dizolvarea unei persoane juridice, în absența altor elemente, cererea Redivivus a rămas practic fără obiect.

SOLUȚIE FINALĂ: ACADEMIA RAPID BOLINTIN DEAL

Singura soluție pentru Academia Rapid rămâne obținerea personalității juridice sub o altă denumire. Dar această schimbare atrage automat interdicția la promovare, pentru că încalcă prevederile statutare și regulamentare. La fel și schimbarea formei juridice…

În concluzie, cu două luni înainte de data barajului de promovare în Liga 3, Academia nu îndeplinește condițiile stabilite prin Regulament de FRF pentru a participa la dubla cu reprezentanta județului Giurgiu.

Totuși, ar mai ar fi o variantă. În următoarea etapă din Turul Instanțelor de Judecată să își încerce norocul la Judecătoria Bolintin Deal… Prietenii știu de ce!