Luni seară s-a disputat meciul dintre Sport Team și Milanneto, contând pentru campionatul Liga 5 organizat de AMFB. Oaspeții s-au prezentat la stadionul Coresi cu mulți jucători având vizele medicale expirate.

CS Milaneto / Liga 5 București

Pentru a se putea începe meciul cei de la Milanneto au prezentat un set de carnete cu vize valabile care nu aparțineau celor care au fost înscriși în raportul de joc, însă acest aspect va fi stabilit de Comisia de Disciplină, în urma contestației depusă de gazde. Exercitarea acestui drept regulamentar a fost tratat cu agresivitate de o parte dintre cei vizați.

Agresivitatea s-a transformat în violență verbală și un joc extrem de dur. Jocul de fotbal a fost pervertit, de câțiva componenți din echipa oaspete, într-o răfuială continuă cu adversarii mult mai tineri, prin gesturi și expresii menite să semene un sentiment de nesiguranță fizică. De același tratament a „beneficiat” și centralul întâlnirii.

De teamă ca nu cumva agresiunea verbală continuă să se transforme în ceva mult mai grav, administratorul bazei sportive a solicitat, înainte de finalul jocului, asistența forțelor de ordine, care au reacționat prompt și s-au prezentat la Coresi cu câteva echipaje de poliție și o dubă de jandarmi.

Jandarmi la Coresi / Sport Team - CS Milanneto
Jandarmii au asigurat siguranța participanților la finalul meciului dintre Sport Team și CS Milanneto

Așa după cum ne-a declarat unul dintre martori, doar o parte dintre jucătorii de la Milanneto a participat la acest circ, însă clubul este responsabil pentru toți cei care îi îmbracă tricoul. Mai ales că, acesta nu este primul incident, din acest sezon, în care Milanneto a jucat rolul personajului negativ.

Întrebările legitime care se ridică sunt de ce conducerea clubului Milanneto nu îi elimină din lot pe cei care vin la meci doar pentru a se refula și de ce AMFB nu reacționează sever în astfel de cazuri pentru a preîntâmpina eventuala escaladare a agresivități excesive în violențe fizice grave…

Dacă AMFB refuză să ia măsuri, altele decât cele de ordin pecuniar care-i rotunjesc bugetul, nu ar fi de mirare ca celelalte formații din Liga 5 să refuze pe viitor confruntările cu Milanneto. Decât să pleci bătut de la stadion, mai bine pierzi un meci fără miză la masa verde.