Rapid București, învinsă de Steaua cu 9-0

0
1577
Rapid - Steaua 0-9
Tinerii feroviari nu au avut nicio șansă în față unor soldați extrem de experimentați și disciplinați

Liga 4 București, sezonul 2019-2020, a debutat cu derby-ul din Rapid București și Steaua București.

Meciul a fost organizat de giuleșteni la Complexul Sportiv Ion Țiriac și a beneficiat de o asistență formată din 300 de persoane.

Majoritatea spectatorilor au fost suporteri steliști, care speră ca la finalul acestei ediții deținătoarea Cupei Campionilor Europeni să facă pasul către ligile naționale.

Daniel Oprița, noul antrenor al roș-albaștrilor, mizează pe experiența unor jucători, precum Băjenaru și Morariu, împreună cu care a obținut la Juventus București promovarea în Liga 1. Alături de ei, la debutul în Liga 4, în primul 11 s-au aflat alți jucători cu multă experiență la nivelul primelor două ligi, precum Elek și Antohi.

În mod cert, la finalul acestui sezon, indiferent de ce vor face adversarii, Steaua București va promova în Liga 3. Dacă strategia din acest an era implementată încă de acum două sezoane, Steaua București juca acum în Liga 2 și Academia de Partid ar fi avut o soartă incertă.

De cealaltă parte, Rapid București a mizat în primul joc pe o echipă cu media de vârstă sub 20 de ani, mult prea fragedă pentru a emite pretenții în fața unui adversar care poate face față cu brio în Liga 2.

Scorul de 9-0 pentru Steaua e chiar decent în condițiile date. De altfel, nicio competitoare din Liga 4 nu va scăpa, cel puțin în acest tur, fără minim trei goluri diferență, indiferent dacă are sau nu pretenții de promovare.

Dacă Rapid București reușește să se mențină în tur la jumătatea clasamentului ar reprezenta un succes și, eventual, cu un lot consolidat în retur ar putea ataca primele poziții, inclusiv una care să-i asigure participarea în play-off. Însă, orice efort făcut în acest sezon în direcția promovării este absolut inutil, având în vedere resursele de care dispune Steaua București.

Rapid București trebuie să își concentreze atenția și resursele financiare asupra demersurilor legale pentru recuperarea bunurilor furate și vândute de făptuitor, respectiv emblema, palmaresul, istoria și drepturile sportive. Adică, să parcurgă toate etapele pe care Steaua București deja le-a bifat prin eforturile solitare ale colonelului Florin Talpan, ajutat ce e drept, în anumite dosare, de casa de avocatură Milcev Burbea, specializată în proprietate intelectuală.

Etapa viitoare, Rapid București se va deplasa în Berceni pentru partida cu Romprim, în timp ce Steaua București va fi gazdă pentru ACS FC Dinamo.

RAPID BUCUREȘTI: Șt. Dumitru – Decuseară, Apachiței, I. Andrei, Ionesi, Dincă, Paraschiv, Pop, Platica, Al. Marin, Marzan
Rezerve: Neacșu, Stan, Raicu, Dinu, Cr. Ion, M. Paraschiv, Gabor
Antrenor: Mihai Raicu

STEAUA BUCUREȘTI: Iancu – Neagu, Morariu, Bactâr, C. Mihai, Neagoe, Băjenaru, Robu, Răsdan, Antohi, Elek
Rezerve: Meilă, Capotă, Ad. Ilie, Nițu, V. Niculae, Bărbulescu, Ban
Antrenori: Daniel Oprița, Iulian Miu și Sorin Bobariu