Cine joacă la pariuri sportive online cunoaște cât de importantă poate fi opțiunea Cashout, prin care închizi pariul înainte de fluierul final al meciului. Dacă folosești această opțiune cu cap, poți limita pierderile și, astfel, vei avea un profit mai bun la final de lună.
Sunt două situații în care este recomandat să închizi pariul: 1. rezultatul îți este favorabil, dar jocul curge într-o direcție care îți poate pune în pericol biletul. În această situație, dai Cashout și te mulțumești cu un profit mai mic decât cel estimat; 2. când nu ești în avantaj, iar un eveniment sau desfășurarea jocului te fac să crezi că nu ai cum să câștigi. În acest caz, limitezi pierderile.
Opțiunea Cashout poate fi folosită și la biletul zilei la pariuri sportive. Dacă mai stai doar într-un meci, poți închide pariul și vei avea un profit bun, dacă selecțiile câștigătoare sunt au cote ok.
Feeling, pricepere, experiență
Vreau să mă refer acum la cea de-a doua situație prezentată, în care crezi că nu mai poți câștiga și vrei să limitezi pierderile. Cu cât iei mai rapid decizia de a închide pariul, cu atât salvezi mai mulți bani. Acțiunea depinde de feeling, de pricepere și de experiență. Nu degeaba există vorba „am mai văzut meciul ăsta”. Unele scenarii se repetă în fotbal, iar jocul pe care îl urmărești poate semăna cu unele pe care le-ai văzut în trecut și, astfel, poți bănui ce se va întâmpla până la final.
Iată câteva scenarii care te pot determina să închizi un pariu încă de la pauză, pentru a nu pierde toată miza. Vorbesc de mize mari, care îți pot face gaură în buget. Una este să dai Cashout și să renunți 30 de lei și alta este să lași pariul până la capăt și să pierzi 100 de lei.
- Îți dai seama că echipa pe care ai pariat nu este foarte interesată de meci și, în ciuda faptului că este favorită clară, lasă inițiativa adversarei. Cred că ai văzut meciul dintre Hermannstadt și FCSB, din Cupa României. Câți nu au pariat pe FCSB, deși conducerea acestui club anunțase că nu este de acord cu disputarea partidei pe un asemenea teren? Era evident încă din prima repriză că elevii lui Nicolae Dică nu aveau niciun fel de determinare și că singurul obiectiv era să nu se accidenteze. Cine a închis pariul la pauză, când gazdele erau în avantaj, a mai salvat din bani. S-a terminat 3-0 pentru Hermannstadt.
- Echipa pe care ai pariat nu este în dezavantaj pe tabela de marcaj, dar rămâne în inferioritate numerică. Automat, cota pentru victoria ei crește, iar suma pe care o poți recupera prin închiderea pariului scade pe măsură ce trec minutele. Dacă crezi că cei pe care ai mizat nu au forța să treacă peste handicapul numeric, cel mai bine este să apelezi la Cashout.
Nu se confirmă așteptările
- Ai pariat pe o surpriză, dar nu se confirmă așteptările. Se întâmplă ca echipele puternice să se mai menajeze uneori, când într-un interval scurt de timp urmează meciuri importante în cupele europene. De exemplu, știi că PSG are meci greu cu Real Madrid la mijlocul săptămânii și te gândești că nu se va omorî cu firea într-o partidă banală de campionat, pe terenul lui Amiens. Pariezi pe surpriză, apoi te uiți la meci și vezi că socoteala de acasă nu se compară cu cea din teren. PSG controlează jocul și conduce cu 1-0 la pauză. Ca să nu pierzi tot, dai Cashout.
- Joci pe un număr mic de cartonașe galbene în meci, însă nervii scapă de sub control. Poate ai studiat statisticile și ai observat că se înfruntă două echipe care primesc, de obicei, puține cartonașe galbene. Joci pe sub 4.5 cartonașe, dar un fault dur îi face pe jucătorii altădată disciplinați să își piardă calmul și până la pauză se arată patru „galbene”. Dacă ai posibilitatea, închizi pariul.
Mai sunt și alte situații, fie că pariezi pe rezultat, pe total goluri sau pe total cornere. Important este să simți când ceva nu merge și să profiți de Cashout.