Steaua București s-a instalat confortabil în fotoliul de lider în Liga 4. Și e greu de crezut că mai poate fi detronată, cel puțin până la finalul turului.

Steaua București - ACS Bucharest United 6-0

Echipa antrenată de Marius Lăcătuș a avut sâmbătă un meci ușor, cu o formație nou-înființată, ambițioasă, dar extrem de crudă. ACS Bucharest United a fost înscrisă direct în Liga 4, dar despre aspectele regulamentare am mai vorbit.

Un aspect interesant privind componența asociației: președintele nu este un cetățean român, ci australian: Geoffrey Wayne Schuhkraft. Acesta și-a clădit cariera în industria divertismentului, dar a fost implicat și în fotbal, în diverse proiecte. Cât de serioasă va fi participarea sa în fotbalul românesc rămâne de văzut.

Însă, cu toată haiducia de la AMFB, totuși, pentru a nu persista în păcat, asociația trebuie să obțină cât mai repede de la MTS Certificatul de Identitate Sportivă. E doar un sfat.

Despre meci nu sunt prea multe de spus. Steaua s-a impus cu 6-0, dar scorul putea fi mult mai mare. Formația din Ghencea, ca urmare a rezultatelor înregistrate în etapa a 3-a, a rămas singura echipă din Liga 4 cu punctaj maxim. Principalele pretendente, AFC Rapid și Victoria, s-au anihilat reciproc în confruntarea directă încheiată cu scorul de 1-1.

Progresul 2005 a realizat scorul rundei, cu un 9-0 în fața Visului de București. Un alt meci cu goluri multe a fost cel dintre ACS FC Dinamo și AFC Asalt. Gazdele s-au impus cu scorul de 5-0 și s-au instalat pe locul trei, la egalitate de puncte cu AFC Rapid și Victoria. Rezultat interesant a avut și meciul dintre LPS Mircea Eliade și AS Tricolor FC. Ocupanta locului 3 din sezonul trecut a fost învinsă de elevii din Splaiul Independenței cu 2-1 și, astfel, rămâne cu 0 (zero) puncte în clasament.

Etapa viitoare, pare să fie programat doar un meci mai echilibrat, cel dintre AS CS AS Carmen București 1937 și ACS FC Dinamo. Celelalte partide par să aibă favorite certe pe Steaua București, AFC Rapid, Victoria, Comprest GIM, AFC Asalt, Progresul 2005, iar partida dintre Vis de București  și ACS Unirea Politehnica va determina doar care dintre acestea va rămâne și după etapa a 4-a fără punct în clasament.