Liga4 - Asta îți lipsește pentru a putea paria ca profesioniștii (1)

Fotbaliștii au o vorbă prin care se încurajează înaintea unui meci contra unor adversari mai bine cotați: „și ei au tot două picioare!”. Același lucru l-ar putea spune și un parior amator, raportându-se la cineva care își câștigă existența din pariuri: „și el joacă tot la casele de pariuri la care joc și eu, are aceleași surse de informare ca și mine, nu se pricepe la fotbal mai bine ca mine…”.

Perfect adevărat! Din punct de vedere „logistic”, oricine poate fi egalul unui parior profesionist, mai ales dacă dispune de ceva fonduri. Dacă aprofundezi un ghid complet al pariurilor online, ai și cunoștințele teoretice de bază necesare pentru a pleca la drum în această profesie. Restul vine pe măsură ce acumulezi experiență. Și totuși, de ce sunt atât de puțini pariori profesioniști?

Știu ce îmi lipsește, dar…

Liga4 - Asta îți lipsește pentru a putea paria ca profesioniștii (2)

M-am întrebat de multe ori ce îmi lipsește ca să fiu profesionist. Evident că îmi doresc să trăiesc din pariuri, ca să nu mai fiu nevoit să am un job cu program fix. Culmea este că știu și răspunsul. Foarte probabil că acest răspuns este același și în cazul tău. Problema este că e foarte greu să schimbi ceva, chiar dacă știi unde greșești.

Ori ai stofă de parior profesionist, ori nu ai. Poți citi numeroase povești de succes, în care oameni care trăiesc din pariuri să explice pas cu pas, pe înțelesul tuturor, ce e de făcut. Fără câteva calități psihice și intelectuale, este imposibil să faci câștigi la fel ca ei.

Disciplină, pe primul plan

Liga4 - Asta îți lipsește pentru a putea paria ca profesioniștii (3)

Cea mai importantă dintre calități este disciplina. Este vitală pentru a respecta managementul banilor, adică acel plan prin care îți fixezi limitele de pariere pe o perioadă de timp și prin care ajustezi mizele în funcție de gradul de risc al pariurilor.

Concret, dacă îți fixezi un buget de pariuri pe o zi și l-ai pierdut, trebuie să te oprești. Înseamnă că ai o zi proastă și sunt șanse mari să te afunzi și mai tare dacă continui să pariezi. Cei mai mulți dintre noi nu sunt suficient de puternici să închidă site-ul de pariuri. Continuă să joace, controlați de dorința de a recupera ce au pierdut.

La fel de importantă este și respectarea planului în ceea ce privește corelarea dintre miza jucată și probabilitatea ca pariul să fie câștigător. Este lege să nu joci niciodată mai mult de 10% din bancă, chiar 3% dacă bugetul este unul mai mare. Este suficient să încalci o dată planul, pentru că vor urma și alte abateri, care te vor duce spre pierderea banilor din cont.

Răbdare, intelect, perseverență

Liga4 - Asta îți lipsește pentru a putea paria ca profesioniștii (4)

Disciplina este în relație strânsă cu răbdarea, dar nu înseamnă același lucru. Dacă vrei să joci ca un parior profesionist, înseamnă că joci doar bilete single și, mai mult decât atât, bilete realiste. Cotele vor fi în jur de 2.00. Nu poți câștiga pe linie. Vor fi și pariuri necâștigătoare și nu vei avea un profit foarte mare într-o perioadă mai scurtă de timp. Trebuie să ai răbdare și să nu schimbi stilul de joc. Nu uita că linia se trage la finalul sezonului.

este o persoană cu o inteligență peste medie. Trebuie să ai capacitatea de a face conexiuni între informațiile găsite, să îți gândești propriul algoritm prin care să calculezi probabilitatea ca un pariu să fie câștigător, să ții propriile statistici, să găsești pariurile de valoare, să profiți la maxim de bonusurile caselor de pariuri online ș.a.m.d.

Desigur, nu trebuie să își lipsească obiectivitatea. Să nu pariezi niciodată cu sufletul sau pentru că tu crezi că se va întâmpla așa. Un parior profesionist este ca un robot. Nu are sentimente. Este condus de matematică. Desigur, în luarea deciziei, pe lângă ce spun softurile, contează și opinia personală, dar într-un procentaj mic. Să nu uit de perseverență: nu te da bătut. Chiar dacă folosești o strategie de pariuri eficientă, poți fi pe minus zile la rând. Când apar aceste perioade, pariorii profesioniști spun liniștiți: „Sezonul e lung!”.