Academia Rapid a surclasat ieri liderul Tricolor FC, cu scorul de 5-0, însă adevărata victorie este așteptată mâine în Banu Manta. La Primărie se votează în draci proiecte pentru sport, iar la punctul 3 de pe ordinea de zi sunt milioanele pentru Academie, mai precis cele 1,7 milioane alocate de Dan Tudorache pentru retur. Un mizilic, dacă ne gândim că Primarul Sectorului 1 tocmai a renunțat în favoarea Sectorului 4 la aproximativ 24 milioane de euro.

Primarie Academie Consiliul Local Sector 1
Consiliul Local al Sectorului 1 va avea joi pe masă mai multe proiecte care vizează finanțări ilegale din bani publici. Solicitarea ACS Rapid Redivivus 2017 este cea mai ambițioasă și suma e pe măsură. Ovidiu Nahoi, ai legătura în Banu Manta!

Însă, partea interesantă este alta. Finanțarea nu este solicitată direct de Academia Rapid. În premieră mondială, solicitantul finanțării nu este beneficiarul. Sacul cu bani este solicitat de ACS Rapid Redivivus 2017. Din conducerea “aristocraților” pare să fi dispărut elementul securistic, fiind înlocuit cu elementul fripturistic… Pardon, jurnalistic.

Proiectul prin care este solicitată suma de aproximativ 1,7 milioane lei este semnat de Ovidiu Nahoi, președintele ACS Rapid Redivivus 2017. Acesta își arogă calitatea de lider de asociere la Asociația Sportivă Academia Rapid. Machea, ce-o fi aia? În mod cert, oamenii se cred la întreprindere sau la CAP. Pentru că într-o asociație fără scop patrimonial, cu sau fără personalitate juridică, nu există lider. Toți membrii au exact aceleași drepturi și obligații. Nu sunt unii mai egali decât alții.

 

“Proiectul prezentat este foarte frumos. Infracțional, dar frumos”. Cam acesta a fost mesajul transmis de noi, pe la 3 noaptea, doamnei consilier Clotilde Armand pe Facebook. Persoană care nu poate să aibă o gândire occidentală pentru că este femeie, conform managerului general al Academiei Rapid, Nicolae Stanciu. Nu au personalitate juridică, dar au manager general. În Giulești, totul e frumos.

 

Frumoasă este si legea. Pentru proiectele adoptate, consilierii locali răspund în solidar. Adică, dacă se comite o infracțiune toți merg la beci, chiar dacă unii au votat împotrivă. Dacă s-a creat un prejudiciu, toți plătesc din buzunar pentru recuperarea sumei. Așadar, dacă proiectul trece, și doamna Armand va deveni sponsor al ACS Rapid Redivivus 2017.

Pe lângă alte aspecte, care țin de alocarea banilor pe capitole de cheltuieli, vom indica pe scurt buba mare.

Asociația Clubul Sportiv Rapid Redivivus 2017, cu sediul în Sectorul 6, merge la Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a solicita finanțare pentru Asociația Sportivă Academia Rapid, fără personalitate juridică, în baza Legii 69/2000 a educației fizice și sportului. Încă nu vedeți problema?

În baza Legii 69/2000 pot solicita finanțare doar structurile sportive. Chiar dacă are în titulatură “Clubul Sportiv”, asociația condusă de domnul Ovidiu Nahoi nu este structură sportivă autorizată de Ministerul Tineretului și Sportului. ACS Rapid Redivivus desfășoară activități specifice unei structuri sportive fără autorizație de funcționare și se substituie, practic, unei structuri sportive. Că deh, e lider de asociere.

Deci, dacă frumosul proiect va fi aprobat, finanțarea va fi una cât se poate de ilegală și doamna Armand, împreună cu ceilalți consilieri locali, va deveni oficial sponsor al Academiei Rapid, când va veni cu bani d-acasă, după primul control al Curții de Conturi.

AFC RAPID POATE DESFIINȚA ACS RAPID REDIVIVUS 2017!

În încheiere, un sfat pentru AFC Rapid. În instanță, la Judecătoria Sectorului 1, ACS Rapid Redivivus 2017 a cerut dizolvarea Asociației Fotbal Club Rapid București. Evident, acțiunea e sortită eșecului, pentru că reclamantul nu va putea face dovada interesului. Frumusețea e că AFC Rapid poate să se îndrepte împotriva ACS Rapid Redivivus 2017 cu o cerere reconvențională. Mai popular spus, “Ba p-a mă-tii!”: AFC Rapid să solicite dizolvarea pe cale judecătorească a ACS Rapid Redivivus 2017 în baza art.14 din OG nr.26/2000: “Dacă asociația, prin natura scopului sau obiectivelor propuse, urmează să desfășoare activități pentru care, potrivit legii, sunt necesare autorizații administrative prealabile, aceste activități nu vor putea fi inițiate, sub sancțiunea dizolvării pe cale judecătorească, decât după obținerea autorizațiilor respective”

În mod evident, ACS Rapid Redivivus 2017 se comportă ca o structură sportivă, exercită anumite drepturi pe care doar o structură sportivă le are, dar nu a fost autorizată de MTS să funcționeze ca structură sportivă. Dacă strânge tot materialul probator necesar, la final, AFC Rapid va spune “La Redivivus!”

Hai la beci, hai la meci, hai la beci! Hai Rapidul din Giulești! De la Primărie, la Brutărie!

Rapid Primarie Academie Nu mai vrem nicio favoare
Au apus vremurile în care rapidiștii refuzau favorurile. Acum vor bani, cât mai mulți bani!