Academia Rapid a mers pe mâna grupării Lumînare & Co și a eșuat lamentabil. Tribunalul București a respins definitiv cererea prin care a fost solicitată acordarea personalității juridice ASOCIAŢIEI CLUB SPORTIV ACADEMIA RAPID BUCUREŞTI 1923. O decizie ușor de anticipat, din moment ce Apelul a fost introdus tardiv. Fondul nici nu a mai fost judecat.

Academia Rapid / Niculae și Pancu
Daniel Pancu continuă să creadă în poveștile grupării militarizate de la AMFB

Însă, ceea ce e cu adevărat important este motivul pentru care Judecătoria Sectorului 1 a respins în primă instanță cererea de acordare a personalității juridice.

Concret, Asociația Fotbal Club Rapid București a formulat cerere de intervenție și instanța a admis argumentele prezentate.

Vom cita în continuare doar partea finală din Încheierea de ședință din data de 23.11.2017, care îngroapă practic orice tentativă de a înființa o altă asociație Rapid în București, cu scopul practicării jocului de fotbal, fără acordul AFC Rapid.

“La data de 25.06.2001 a dobândit personalitate juridică Asociația Fotbal Club Rapid București care are ca scop organizarea fotbalului profesionist la nivelul acestui club, în conformitate cu Regulamentele Federației Române de Fotbal și asigurarea premiselor de transformare a acestei structuri organizatorice în societate comercială sportivă pe acțiuni în condițiile Legii educației fizice și sportului nr.69/2000.

Astfel, având în vedere că prin constituirea unei Asociații care ar urma să deruleze, potrivit înscrisurilor depuse la dosar, activități care ar crea confuzie vis-a-vis de activitățile desfășurate de Asociația Fotbal Club Rapid București (poziția 209/11.07.2002 din Registrul Asociațiilor), instanța va respinge cererea petentei, ca neîntemeiată și va admite cererea de intervenție formulată de ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB RAPID BUCUREȘTI ”.

Deci, în mod cât se poate de clar, instanța a stabilit că nu poate fi înființată o altă asociație care să se pretindă a fi Rapid (vechiul, noul, adevăratul sau oricare altul) din moment ce Rapid există ca AFC Rapid. Ceva mai dur decât punctul nostru de vedere exprimat în urmă cu cinci luni.

Însă, în principiu, instanța a confirmat ceea ce am susținut de la început cu privire la proiectul Academia Rapid. Și anume că acesta nu are viitor în forma propusă de primarul Tudoarache. Mai mult decât atât, primarul Tudorache, ca de altfel oricare alt primar, nu are calitate să se amestece în activitatea fotbalistică. Consiliile Locale și Județene pot și trebuie să finanțeze activitatea sportivă, însă nu oricum, ci în limitele stabilite de lege. Adică, mai pe românește, nu pot da bani, sutele de mii, milioane și zeci de milioane de lei, oricând și oricui doresc pentru că e jaf. Banul public poate fi alocat solicitanților doar în baza unor criterii bine stabilite.

Așadar, AS Academia Rapid poate evolua doar la nivel județean și nu poate promova în Liga 3. Drumul spre performanță este blocat definitiv dacă se va merge în continuare pe actualul proiect.

Un alt aspect important este faptul că Academia Rapid a mers pe mâna grupării Lumânare – Baboia, de la care a primit asigurări ferme că nimic nu poate sta în calea realizării obiectivelor propuse. Mai mult, AMFB a luat bani pentru televizări, atât de la Academia Rapid, cât și de la televiziunea care a transmis meciurile din Giulești. Acum, sponsorii care au crezut în acest proiect și au cotizat serios se pot întoarce cu pretenții împotriva Academiei Rapid și a AMFB pentru că au fost induși în eroare prin confuzia creată.

Un alt drum indicat de AMFB este cel urmat de Ministerul Apărării Naționale prin CSA Steaua și colonelul Petrea. Acesta din urmă a fost cooptat de altfel în grup și crede că poate conduce activitatea fotbalistică din București. Nu vor mai trece cinci luni și se va ajunge și la capătul acestui drum, în aceeași fundătură în care a ajuns și Academia Rapid.

1 COMENTARIU

  1. Falimentul vă asteapta afc cine sapa groapa altuia cade el în ea sunteți o bandă de diletanți nimic altceva

Comments are closed.