Steaua București / armata / Florentin Dumitru
Florentin Dumitru lasă impresia că sprijină doar poarta de rezervă la meciurile amicale. În ședințele importante, Armata votează cu Partidul și sprijină proiectele FCRB. Dacă va fi nevoie, probabil, va sprijini și proiectele FCSB. Piticu’ își dorește o competiție Liga 4 cât mai puternică, pentru ca nu cumva Steaua să promoveze…

Să vă fie frică în caz de conflict armat! Nu de inamicul invadator, ci de Armata Română. Încă de la înființare, această structură doar toacă bani și provoacă sute de mii de victime. Din cauza incompetenței miniștrilor și generalilor.

Aceștia nu sunt în stare să apere nici măcar interesele unităților din subordine, astfel că nu putem avea nicio pretenție să apere interesele cetățenilor care le plătesc soldele și pensiile grase.

Cazul cel mai elocvent este cel al Clubului Sportiv al Armatei. Cu excepția colonelului Florin Talpan, restul personalului, de la ultimul plutonier până la generalul Zisu, pare dornic să prejudicieze Steaua București prin orice mijloc.

Timp de două sezoane, Lăcătuș, girat de Stănel și apoi de Bixi, a refuzat evidența și a mizat pe un lot care nu avea valoare să facă față Academiei de Partid și nici să o dea pe spate pe domnișoara Carmen. Cu toate că i s-au propus jucători pentru play-off care puteau aduce plusul necesar obținerii promovării.

Însă, planul este ca Steaua București să rămână în Liga 4 pentru a nu deranja FCSB-ul. În aceeași notă se înscrie și votul surprinzător (pentru necunoscători) pe care l-a dat Florentin Dumitru în ședința cluburilor de Liga 4, în urmă cu o săptămână.

Florentin Dumitru a fost director al uneia dintre companiile ilegale înființate de duoamna Firea, mămica lui Tuddy de la S1: Sport pentru Toți Bucureștenii SA. În mod natural, nu putea să scuipe acolo unde a mâncat. Și astfel, Florentin Dumitru a pus interesele și obligațiile personale mai presus de interesele clubului Steaua București și a votat cu ambele mâini pentru înscrierea echipei FCRB II în Liga 4 pe locul lăsat vacant de Tricolor FC. Ce fac suporterii steliști? Unii dorm, alții fac afaceri profitabile cu Bixi…

Cu toate că 9 cluburi au afirmat deschis că se vor retrage în cazul în care grădinița de partid va fi înscrisă în Liga 4, cei care se pretind conducătorii AMFB au decis să înscrie pe FCRB II în principala competiție bucureșteană, mizând pe lașitatea conducătorilor de cluburi. Le-a ieșit. Nici măcar adevăratul Rapid (AFC) nu a reacționat! Cel puțin, nu încă! Nici drăguții damblagii din Giulești… Face partidul pe ei cu jet și par extrem de mulțumiți. De-a dreptul incredibil!

Singura surpriză care strică cheful de pe Splai pare să fie Progresul București. Clubul condus de Tudor Iacov a depus în prima fază cerere de înscriere în Liga 5. Azi, Progresul București a solicitat public înscrierea în Liga 4 pe locul vacantat de Carmen, retrasă după ce patronul Onosă și-a orientat investiția către Snagov. Pentru consecvență în raport cu decizia luată în cazul FCRB II.

Astfel, amefebiștii au ajuns în timp record (doar câteva zile) între ciocan și nicovală. Fie aprobă solicitarea Progresului București, fie se vor sui plângerile penale pe ei ca, să nu scuzați expresia poporană, “pulili pi curvi”.

Însă, indiferent de deciziile luate în birourile AMFB, condamnabilă este pasivitatea conducătorilor de cluburi, care se apleacă după cum se suflă-n lumînare…

Va urma o săptămână interesantă la finalul căreia se va da startul în Liga 4…