CSA Steaua - CS FC Dinamo / Marius Niculae

CSA Steaua și CS FC Dinamo se întâlnesc, pe 6 aprilie, în derby-ul Ligii a 4-a bucureștene. Echipa Armatei este pe locul 1, cu 55 de puncte, iar „câinii” lui Nicolae Badea sunt pe poziția a 2-a, având 51 de puncte.

Sezonul trecut, cu ocazia derby-ului CSA Steaua vs Academia Rapid, case de pariuri online din topul realizat de specialiștii PariuriX.comau oferit mai multe pariuri speciale. Pentru Steaua – Dinamo din acest weekend, un asemenea pariu ar putea fi formulat în felul următor: „Va avea loc un duel Marius Niculae vs Marius Pena”?

Așa cum probabil știți, s-a scris că Marius Niculae (37 de ani) va semna cu CS FC Dinamo, iar Marius Pena (33 de ani) cu CSA Steaua.

„Urmează să fie oficial în curând, după ce îmi rezolv niște probleme. Sunt motivat de idee, aș veni la Steaua, pentru că vreau să văd cum e fotbalul cu suporteri. Am uitat cum e cu galerie, cu zgomot, cu agitație, de la Galați n-am mai trăit așa ceva. Mă uit și la Liga 1, în afară de derby-uri nu mai vezi meciuri cu suporteri. Deci asta mă atrage la Steaua, plus faptul că au un proiect foarte interesant, sper să îi pot ajuta!”, declara Marius Pena (33 de ani), pentru ProSport, pe 21 martie. Tatăl atacantului care a evoluat ultima oară pentru Concordia Chiajna este George Pena, component al lotului Stelei la finalul anilor ’80.

În ceea ce privește venirea lui Niculae la echipa patronată de Nicolae Badea, nu au existat declarații, ci doar o știre pe surse care a avut menirea să surprindă pe multă lume, deoarece se știa că „Săgeată” își pusese ghetele în cui din 2015 și intrase în branșa agenților de jucător. În 2018, el l-a adus pe Marco Ehmann la echipa patronată de Ionuț Negoiță.

Palmares MARIUS NICULAE

 • un titlu de campion al României (cu Dinamo)
 • un titlu de campion al Portugaliei (cu Sporting Lisabona)
 • 3 cupe ale României (cu Dinamo)
 • cupă a Portugaliei (cu Sporting Lisabona)
 • Supercupă a României (cu Dinamo)
 • Supercupă a Portugaliei (cu Sporting Lisabona)
 • finalist al Cupei UEFA (cu Sporting Lisabona)
 • golgheterul Diviziei A în 2000-2001
 • jucătorul lunii decembrie 2007 în Prima ligă scoțiană
 • 43 de selecții la naționala de seniori – 15 goluri marcate
 • 12 selecții la naționala U21 – 4 goluri marcate
 • 5 selecții la naționala U18 – 6 goluri marcate
 • 7 selecții la naționala U16 – 4 goluri marcate

Palmares MARIUS PENA

CSA Steaua - CS FC Dinamo / Marius Pena
 • un titlu de campion al României (cu Oțelul Galați)
 • a jucat și 6 meciuri în UEFA Champions League și a deschis scorul în meciul pierdut de Oțelul la Basel, 1-2, primul din grupele UCL.

Potrivit ultimelor vești apărute în presă, cota pentru opțiunea „Da” a ipoteticului pariu special despre care vorbeam mai sus ar fi mai mare de 50.00. Nimeni nu l-a văzut pe Marius Niculae nici măcar în anturajul lui CS FC Dinamo. De asemenea, Marius Pena a spus, pe 30 martie, că nu și-a rezolvat problemele invocate cu câteva zile înainte: „Am fost săptămâna trecută în Ghencea, dar nu am semnat încă. La mine e altceva. E legat de niște probleme personale. Sunt niște discuții, să vedem dacă se vor concretiza. Am văzut și eu informația din presă cu Marius Niculae, dar nici la el nu cred că e ceva oficial”.

Niculae, Borcea, semnătura și scanner-ul

CSA Steaua - CS FC Dinamo / Augustin și Ioan Becali

Marius Niculae și Marius Pena au apărut în presă și prin prisma unor subiecte care nu au ținut neapărat de performanțele sportive. De exemplu, Niculae a fost implicat într-un episod cum numai în Balcani se poate petrece fără repercusiuni legale: se pare ca unul dintre foștii acționari ai celor de la Dinamo, fie Cristian Borcea, fie Ioan Becali, i-a scanat semnătura și i-a pus-o pe prelungirea contractului cu „câinii”. Astfel, atacantul nu a plecat liber de contract la Sporting Lisabona. Când și-au dat seama de fals, lusitanii au refuzat să mai plătească a doua tranșă din suma de transfer, de aproximativ un milion de dolari.

Pena, transferat datorită unui joc pe calculator!

CSA Steaua - CS FC Dinamo

Marius Pena a ajuns la FK Baku la insistențele antrenorului Vugar Huseynzade, care pe atunci avea doar 22 de ani. Acesta avea un sistem inedit prin care își alegea jucătorii, pe care nu s-a ferit să îl dezvăluie presei: „Am făcut câteva transferuri iarna trecută. Unul dintre ele a fost realizat doar pe baza jocului Football Manager. Aveam nevoie disperată de un atacant, așa că am deschis jocul și m-am uitat după jucători din prima ligă din România. Acolo l-am găsit pe Marius Pena. A fost un mare succes! A înscris șase goluri în primele sale șapte meciuri și nu a avut nevoie de timp de adaptare, așa cum era normal, mai ales că Azerbaidjan este atât de departe de Europa. M-a surprins că a fost încântat de ofertă și că a evoluat atât de bine de la primul meci. Nu se antrenase cu noi decât două sau trei săptămâni și a și marcat! Avea un dribling foarte bun, șut la fel, dar nu era foarte bun la pase. Culmea, și în realitate este la fel! Nu întotdeauna jocul și realitatea se potrivesc, dar în 60% din cazuri profilul de joc este valabil și în realitate”.