Cooperativa revine în fotbalul românesc. Nu e vorba de întregul sistem de complicități, pentru că acesta a fost reinstaurat încă din anul 2014, odată cu înscăunarea lui Burleanu la Casa Fotbalului. Mita, ciubucăreala, falsul și blatul sunt principale instrumente de lucru ale administrației FRF în relația cu membrii afiliați.

AS MSE 08 TARGU MURES COOPERATIVA
ACS MSE Târgu Mureș va bifa azi primul meci din istorie, o scurtă istorie care începe cu înființarea pe 27 februarie 2018 și transferul ilegal al drepturilor netransferabile de la AS MSE 08 Târgu Mureș

Flacăra Horezu, ACS Dumbrăvița și Sticla Arieșul Turda au obținut, practic, promovarea în Liga 3, după meciurile disputate în prima manșă a barajului. În celelalte partide desfășurate, astăzi, cu începere de la ora 18.00, s-au înregistrat rezultate care lasă deschisă lupta pentru promovare.

Iată meciurile programate de Cooperativa FRF

REZULTATE LIVE (FINAL)

CF ABATORUL SLOBOZIA – CSO BRAGADIRU 1-1 ACS MSE TÂRGU MUREŞ – ACS PĂLTINIŞ RĂŞINARI 2-0
ACS UNIREA BASCOV – ACS VEDIŢA COLONEŞTI 2-1 ACS SR MUNICIPAL BRAŞOV – ACS NEMERE GHELINŢA 1-0 (Răduțoiu ’54)
ACS FLACĂRA HOREZU – CS RAPID BUZESCU 8-0 ACS STICLA ARIEȘUL TURDA – ACS UNIREA MIRŞID 6-0 (‘8 Cr. Paleoacă, ’43 Blaga-autogol, David ’46, Savu ’48, Ionescu ’53, Silaghy ’67)
ACS DUMBRĂVIŢA – ACS VIITORUL ŞIMIAN 5-0 (Bîrză ’12, Silaghy ’17, ’78, ’85, Nanu ’44)
CSL SPORTUL CIORĂŞTI – CS MEDGIDIA 2-2 (/Coconașu ‘8)
CS HUNEDOARA – AFC VOINŢA LUPAC 0-1 AFC SINGURENI – SC F CR SA 0-7

De astăzi, revine în fotbalul de nivel național vectorul principal de imagine al Cooperativei, Gloria Bistrița. Condusă de Ioan Horoba, care timp de 20 de ani a fost mâna dreaptă a lui Jean Pădureanu, Gloria Bistrița va fi promovată de FRF în Liga 3 fără să dispute nici măcar un meci. Dacă în cazul SC F CR SA, se va mima disputarea unei duble de baraj, ACS Unu Fotbal Club Gloria va fi băgată cu japca direct în Liga 3. Nici nu se putea altfel, deoarece brandul trebuie respectat.

Colonelul de Justiție Florin Talpan a încercat săptămâna aceasta să determine conducerea FRF să amâne dubla dintre București și Giurgiu, motivul fiind faptul că, în Capitala, din punct de vedere regulamentar, campioana nu poate fi stabilită până la pronunțarea unei hotărâri definitive în privința meciului decisiv. De altfel, există alte cazuri, nu mai puțin de 8, în care s-a solicitat amânarea și barajul a fost decalat cu o săptămână!

Numai că, FRF, AMFB și AS Academia Rapid sunt disperate să creeze o spoială de merit sportiv pentru SC F CR SA. Timpul nu e de partea lor și trebuie să se grăbească. Steaua București fie va avea câștig de cauză, fie va depune plângere penală împotriva tuturor celor care au prejudiciat-o. Cale de mijloc nu mai există.

Federația Română de Fotbal, sub semnătura lui Adrian Stângaciu, afirmă că nu e interesată decât de ceea ce comunică AMFB. Indiferent dacă deciziile respective sunt adoptate de infractori sau persoane fără calitate, dacă sunt ilegale, nestatutare și/sau neregulamentare. Practic, Adrian Stângaciu afirmă că la județ campioana este stabilită prin decizia Comitetului Executiv, iar legea, statutul și regulamentul sunt accesorii opționale.

Colonelul de Justiție Florin Talpan a fost acuzat de susținătorii AS Academia Rapid, de FRF și AMFB că e procesoman. Dar tocmai aceasta este recomandarea domnului Adrian Stângaciu în răspunsul transmis altui club prejudiciat grav de AMFB, AFC Asalt.

Fie acceptați mizeria pe care o produce AMFB în cantități industriale, fie, și redăm integral textul produs de Adrian Stângaciu, “membrii afiliaţi au la dispoziţie acţiuni prin care pot contesta respectivele decizii în conformitate cu normele legale şi statutare aplicabile. Astfel, orice dispoziţie a conducerii AMFB, pe care aţi considerat-o ca fiind în afara legii şi contrară Statutului şi regulamentelor AMFB, putea fi cenzurată de o instanţă prin acţiunea asociaţiei dvs.”

Aceste personaje, ce par desprinse din benzi desenate, au o gândire schizoidă. Pe de o parte nu țin cont de prevederile regulamentare și decid discreționar asupra oricărui aspect al activității fotbalistice, pe de altă parte vorbesc de lege și instanțe. Aceasta este expresia supremă a Cooperativei.

Cooperativa Horoba Burleanu Liga 3 Baraj

Și revenim la domnișoara virgină Gloria din Bistrița. Sărăcuța n-a văzut încă mingea, dar va fi promovată de FRF în Liga 3, doar pentru faptul că AJF Bistrița Năsăud i-a comunicat numele la Departamentul Competiții. Ce poate fi mai tare? Poate doar să o promoveze direct în Liga 1, fiind o echipă de tradiție (de tristă tradiție), chiar dacă a împlinit fix trei săptămâni de la înființare.

În concluzie, pentru amânarea unei duble de baraj, cu scopul legitim și legal de a permite emiterea unei hotărâri definitive prin care se va stabili campioana Capitalei, domnul Adrian Stângaciu solicită un temei regulamentar, precizat la virgulă, însă pentru a introduce o entitate hidoasă în Liga 3 nu e necesară nici măcar o fentă din pix. În mod evident, aveam de a face cu un tratament discriminatoriu, exact ca în multe alte cazuri.

Cum a reușit FRF această performanță unică? Evident, prin “buna guvernanță” trâmbițată de Răzvan Burleanu, adică introducerea MERITULUI POLITIC ÎN FOTBAL.

După cum spuneam, ACS Unu Fotbal Club Gloria a fost înființată în urmă cu trei săptămâni. Titlul de campioană a județului Bistrița Năsăud a fost câștigat de ACS Dumitra, cu personalitate juridică și CIS. Deci, un club sportiv care îndeplinește toate condițiile de participare la barajul pentru promovarea în Liga 3.

În dubla de baraj, ACS Dumitra a fi trebuit să întâlnească campioana județului Satu Mare. Dar când are interes, FRF aplică regulamentele. AS Energia Negrești Oaș, alături de AS Victoria Lețcani, AS Gloria 2015 Cornești și AS Unirea Cristuru Secuiesc au fost băgate de Secretarul General FRF, Radu Vișan, în Comisia de Disciplină. Execuție sumară, dar întemeiată.

Astfel, ACS Dumitra a obținut dreptul de participare în campionatul Liga 3, ediția 2018/19. Scamatorii de la Bistrița au prins momentul și au substituit clubul care a obținut promovarea cu o prospătură.

Știți care va fi răspunsul FRF în cazul unei sesizări? Nu vă convine, contestați în instanță!

În aceste condiții, ne întrebăm retoric, care mai este rolul Federației Române de Fotbal, dacă n-are niciun cuvânt de spus, nici măcar cu privire la competițiile pe care le organizează? Evident, niciunul legal, deoarece Federația Română de Fotbal s-a sinucis demult!

Acest fapt va fi demonstrat în instanță, prin acțiunile ce vor fi introduse, în această vară, astfel încât să nu se mai poată invoca clauza compromisorie și necompetența generală a instanțelor de judecată, melodiile favorite ale domnului Adrian Stângaciu.