În această dimineața a fost anunțat oficial numele noului comandant al clubului Steaua București. În locul lui Cristian Stănel Petrea a fost numit colonelul Bixi Pompiliu Mocanu.

Nu vreau să fiu acum răutăcist, însă nu pot să nu recunosc că am zâmbit la aflarea acestui nume. Reacția involuntară nu are legătură cu persoana colonelului, ci cu faptul că, în urmă cu câțiva ani, o prietenă avea doi chihuahua, botezați Pixi și Bixi.

Revenind la mutarea de la Steaua, trebuie subliniat faptul că Stănel Cristian Petrea a primit alte sarcini în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Întrebarea legitimă care se ridică este dacă noul comandant va prelua gestiunea cu sau fără un audit intern.

Deoarece, așa cum am scris în repetate rânduri, colonelul Petrea și-a pus semnătura pe mai multe contracte “ciudate”, inclusiv pe cel încheiat cu firma lui Claudiu Baboia, personaj condamnat penal și exclus din toate activitățile legate de fotbal. Va pune Bixi batista pe țambal sau va face ordine în unitatea militară pe care o va comanda cel puțin în următoarele șase luni?

Mai trebuie remarcat faptul că, deși, colonelul Mocanu nu prea are treabă cu sportul acesta va conduce cel mai mare club sportiv din România și va administra un buget de peste 18 milioane de euro.

Dar, așa cum remarcă și ProSport, adevăratul comandant al clubului Steaua București este generalul Cătălin Zisu, având în vedere influența evidentă pe care o exercită cu privire la deciziile importante luate cu privire la clubul militar.

Nici suporterii steliști nu sunt convinși că această numire are ca scop punerea în ordine a afacerilor clubului și intrarea în legalitate, ci mai degrabă are rolul de a mușamaliza scandalurile legate de numele colonelului Stănel Petrea.

Momentan, nu pot spune nici că e bine, nici că e rău. Dar, cu siguranță, vom afla în ce direcție se înclină balanța în următoarele săptămâni.

În ceea ce privește AMFB, conducerea trebuie remaniată complet, având în vedere că nici vicepreședintele și nici secretarul general nu mai pot ocupa aceste funcții, iar reprezentanții cluburilor din Liga 4 și Liga 5 nu mai au mandat de la începutul noului sezon.

De asemenea, având în vedere informațiile propagate public de Academia de Partid cu privire la achiziționarea ACS Regal Sport Ferdinand I, nici (ex-)președintele acestei structuri sportive nu ar mai avea calitate să ocupe un loc în Comitetul Executiv.

În plus, cel de-al șaptelea membru al Comitetului Executiv, președintele Comisiei Municipale a Arbitrilor a fost schimbat și nu a fost validat de Adunarea Generală. În aceste condiții, AMFB nu are un Comitet Executiv ales statutar și orice decizie luată poate fi atacată.