ACS Bucharest United a câștigat vineri la limită, scor 2-1, partida disputată în deplasare cu ACS Unirea Poli. Datorită acestui succes, echipa antrenată de Marius Ștefan și Cătălin Teodorescu urcă în clasamentul intermediar pe locul 4.

ACS Unirea Poli - ACS Bucharest United 1-2 / Theodor Gabor

Pentru Bucharest United partida cu ACS Unirea Poli se anunța dificil și prin prisma faptului că terenul Leu este extrem de îngust, având cu indulgență 53-54 de metri pe lățime. Iar suprafața de joc este extrem de denivelată. În aceste condiții, majoritatea fazelor au fost bazate pe bubuială.

Prima repriză a aparținut oaspeților, din punct de vedere al ocaziilor de gol. Însă, la pauză, ACS Poli a intrat în avantaj. La unica minge trimisă pe poarta lui Gabor, în urma unui corner, asistentul a considerat că mingea a depășit în întregime linia porții și centralul Marinoiu a indicat centrul terenului.

Imediat după reluare, Silviu Dragomir, căpitanul oaspeților, a fost blocat neregulamentar în careu și Duță a transformat lovitura de pedeapsă. Dacă în prima repriză, Theodor Gabor a cam șomat între buturi, după restabilirea egalității portarul celor de la Bucharest United a fost pus serios la treabă. Mai întâi, acesta a reușit să se opună golului în două situații de unu la unu.

Apoi, Mateescu a înscris pentru 1-2, cu un șut imparabil. Și Bucharest United era aproape de a treia victorie a sezonului. Aceasta a fost pusă sub semnul întrebării cu zece minute înainte de final, când gazdele au obținut o lovitură de pedeapsă. Gabor a fost inspirat, a ghicit colțul și a refuzat gazdelor un punct pe care l-ar fi meritat, dacă luăm în considerare doar aspectul jocului din repriza secundă.

ACS Bucharest United a acumulat 9 puncte după primele 5 etape. În runda următoare, pe fostul stadion IMGB, va avea o misiune mult mai dificilă, deoarece va fi gazdă pentru ACS FC Dinamo. O echipă cu pretenții justificate la un loc pe podium.

ACS UNIREA POLI: Dăogaru – R. Petre, Stan, Iliescu, S. Dragomir, Barbu, Ivan, D. Ștefan, Jugurică, Tudose, Toma
Rezerve: Crăciunescu, Cilibiu, Al. Dragomir, Drăgan, Rad, Lungu, Banu
Antrenor: Nicolae Tunsoiu

ACS BUCHAREST UNITED: Gabor – Harle, Stemate, Lazăr, Frîncu, Mateescu, S. Dragomir, Tudorache, Mariș, Duță, Lupescu
Rezerve: Cubicciotti – Paterau, Varlan, Niță, D. Grigore, Camanceanu, Stirbu
Antrenor: Marius Ștefan

În cealaltă partidă disputată vineri, Real Crângași a produs surpriza, reușind să învingă pe AS Tricolor FC.

Iată programul și rezultatele etapei a 5-a:

REAL CRÂNGAȘI – TRICOLOR FC 1-0

UNIREA POLI – BUCHAREST UNITED 1-2

PROGRESUL 2005 – STEAUA BUCUREȘTI

AFC RAPID – COMPREST GIM

ACS FC DINAMO – VIS DE BUCUREȘTI

METALOGLOBUS – AS CS AS CARMEN

LPS MIRCEA ELIADE – AFC ASALT

VICTORIA BUCUREȘTI – ROMPRIM