Conform regulamentelor, AFC Asalt va merge în play-off de pe locul 4. Pentru ca acest fapt să se producă mai trebuie ca instituțiile arbitrale ale fotbalului, respectiv comisiile jurisdicționale ale AMFB și FRF, să își facă treaba cu corectitudine. Să lase interesele obscure pentru ocazii viitoare, pentru că, până la urmă, cei care se fac de râs sunt membrii acestora, unii chiar profesional.

AFC Asalt - AAS Carmen / Gabriel Batchabi
Gabriel Batchabi este unicat! Camerunezul este singurul fotbalist profesionist din lume care a jucat pentru trei echipe în sezonul 2017/18! AMFB sesizează imediat când, de exemplu, Spartac II face schimbări neregulamentare cu ACS FC Dinamo, dar are orbul găinilor când un jucător non-UE joacă pentru trei echipe în Liga 4, încălcând prevederile art.4 alin.4 din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal!

Pentru AFC Asalt este suficientă o decizie favorabilă la Comisia de Recurs a FRF. Teleagă are interes să blocheze orice investiție în Complexul Sportiv Dinamo (ceea ce pune în pericol chiar și organizarea meciurilor de la EURO 2020) și, din acest motiv, ACS FC Dinamo și-a disputat meciurile de acasă pe două terenuri de antrenament, neomologate pentru Liga 4.

Pentru a înțelege și mai bine situația putem să ne imaginăm că SC Dinamo 1948 SA ar organiza meciurile oficiale din Liga 1 pe aceste terenuri de antrenament. Cum ar fi? Pentru că este fix aceeași situație. Meciurile oficiale se pot desfășura numai pe stadioane omologate.

Sâmbătă, în ultima etapă a sezonului regulat, AFC Rapid a introdus contestație cu privire la acest aspect, exact cum a scris și interpretează regulamentul Comisia de Disciplină a AMFB. Giuleștenii au contestat valabilitatea programării jocului pe terenul Piți Varga deoarece nu este omologat pentru meciurile oficiale de Liga 4. Să greșești e omenește, dar să persiști în greșeală e deja complicitate.

Acest aspect, al disputării meciurilor pe un stadion neomologat, trebuia sesizat, încă din prima etapă a sezonului, de Compartimentul Competiții și de Secretarul General al AMFB, Claudiu Baboia. Acesta din urmă, probabil, s-a învățat cu drumurile la Parchet și vrea să-și facă colecție de dosare.

La rândul ei, AFC Asalt a introdus două contestații la meciul cu AAS Carmen București 1937. Doar două, în condițiile în care putea să introducă cel puțin șapte.

Cel mai evident fapt contestat de AFC Asalt este dreptul de joc al camerunezului Gabriel Batchabi pentru că a participat în sezonul 2017/18 la meciuri oficiale pentru trei echipe. În tur, Batchabi a jucat și a marcat o căruță de goluri pentru Romprim, în retur a jucat și a marcat pentru AFC Rapid, iar la jumătatea returului a fost luat cu convenție de AAS Carmen București 1937, pentru care a evoluat în mai multe meciuri, inclusiv în cel de ieri.

Cel de-al doilea aspect contestat de AFC Asalt este cel al dreptului de participare al AAS Carmen București 1937 în Liga 4, ediția 2017/18 înscrisă în competiție neregulamentar și ilegal de AMFB. De altfel, AFC Asalt a notificat, în repetate rânduri, AMFB și FRF cu privire la această situație.

Așadar, trei meciuri cu implicații directe la ocuparea locului 4, care dă drept de participare la play-off, se află pe masa comisiilor jurisdicționale, rezultatele urmând să fie omologate printr-o hotărâre definitivă. Până la omologarea acestor rezultate nu se poate omologa clasamentul final al sezonului regulat și, în consecință, nu poate începe, în condiții regulamentare, play-off-ul.

Oricum, decizia Comisiei de Recurs, definitivă pe plan intern, poate rezolva situația, deoarece, în cazul în care prevederile ROAF vor fi aplicate, AFC Asalt va ocupa locul 4 indiferent de deciziile comisiilor în celelalte două dosare. Dacă Comisia de Recurs a FRF se va complace în complicități și va menține mizeria de la Comisia de Apel a AMFB, vom asista la o premieră. AFC Asalt va fi primul club de Liga 4 din România care își va căuta dreptatea la TAS!

2 COMENTARII

  1. Drept la replică….sau cel puțin arată că esti jurnalist nu un lingău,dacă tot vrei reguli corecte.
    De ce nu postezi raspunsul comisiei….acum nu sti regulamentul….art19, alin7.
    Citeste……

    • Cunoaștem! Ce legătură are transferul sau legitimarea cu dreptul de joc? Un jucător poate fi legitimat, în anumite condiții, la patru cluburi într-un an competițional, dar dreptul de joc este stabilit la maxim 2 echipe într-un an competițional (art.4 alin.4). Batchabi a jucat în România la trei cluburi (Romprim, AFC Rapid și AAS Carmen București 1937), indiferent că i-a fost schimbat statutul în profesionist. De ce crezi că refuză Comisia de Disciplină să motiveze hotărârea?

Comments are closed.