AMFB, în instanță cu Rapid… Redivivus

0
1488

AMFB a dat în judecată pe ACS Rapid Redivivus. Cauza e reprezentată de o datorie pe care aristocrații au uitat să o achite și AMFB solicită instanței Judecătoriei Sectorului 6 să emită ordonanță de plată, conform OUG 119/2007.

Generalul Vasile Mălureanu / Rapid Redivivus
Generalul Vasile Mălureanu conduce ACS Rapid Redivivus, membră a AS Academia Rapid și parteneră de afaceri a AMFB

Această acțiune confirmă informațiile care circulă de ceva vreme precum că AMFB și ACS Rapid Redivivus sunt parteneri de afaceri pe banii și drepturile cluburilor de fotbal din București.

N-ar fi de mirare să aflăm că tandemul Lumînare – Baboia ar fi cedat drepturile de televizare pentru meciurile din Liga 4 către ACS Rapid Redivivus și acum aristocrații cu grade uită să le dea partea. Ceea ce ar fi foarte grav pentru că nici Lumînare, nici Baboia nu au avut și nu au dreptul să încheie acte juridice în numele și pe seama AMFB.

Alt motiv pentru care Rapid Redivivus ar avea o datorie către AMFB nu vedem.

Cluburile din Liga 4 au început să miroasă că ceva e putred cu privire înscrierea în competiție a cluburilor CSA Steaua, Academia Rapid, CS FC Dinamo și AAS Carmen București 1937, dar și cu televizarea meciurilor. În mod oficial, la întâlnirea din luna februarie cu reprezentantul lor în Comitetul Executiv, cluburile din Liga 4 au solicitat o situație exactă a sumelor încasate din televizări și modul în care acestea vor fi împărțite cluburilor. În acest sens, a fost înregistrată la AMFB o Notificare la care trebuie emis răspuns scris, în termenul legal.

Până acum au primit doar explicații vagi, contradictorii, fără susținere. Astfel, putem să bănuim că există un contract, nul de drept dacă e semnat de Lumînare sau Baboia, între AMFB și ACS Rapid Redivivus privind drepturile de televizare. Astfel, cluburile din Liga 4 au fost prejudiciate în drepturile lor legitime conferite de lege, cu privire la sursele de constituire a veniturilor.

Pentru a înțelege mai exact, situația se prezintă astfel: cluburile au suportat cheltuielile pentru organizarea meciurilor, iar ACS Rapid Redivivus și AMFB au luat caimacul, adică banii din televizări. Motivul pentru care a fost nevoie de suveica Rapid Redivivus? Simplu: televiziunile nu semnează contracte cu persoane fără calitate, precum Lumînare și Baboia.