În această seară, se dispută ultimul meci din Liga 4, ediția 2017/2018. Și un nou scandal, al contractelor unor jucători profesioniști precum Pancu, Niculae, Maftei, Voicu, Goge, Vlada, etc. Exact cum și-a dorit AMFB!

Un meci între Academia Rapid și CSA Steaua, pe Arena Națională, un meci care va fi tranșat la comisii. O încununarea a încălcării tuturor regulilor fotbalistice și nu numai. AMFB își face un titlu de glorie din practicarea ilegalităților și iregularităților pe scară largă. O adevărată oază a banditismului!

Academia Rapid - CSA Steaua / Pancu Niculae
Nico, tu cu cine ai semnat contractul?
Nu știu, bă Pancone! Eu iau bani de la o casă de pariuri care-i sponsor, restul nu mă interesează!
Niculae și Pancu, asemenea a doi ilegaliști comuniști, evoluează pe blat în Liga 4 București

Însă, în această seară, când atenția publicului e maximă, se pot transpune în realitate câteva zicale românești, precum cele cu malul și ulciorul.

Colonelul Florin Talpan, juristul clubului CSA Steaua, care are în fișa postului tocmai apărarea intereselor instituției, a luat urma “hoților” și, dacă nu va fi împiedicat de intervenții oculte, va contesta pe scară largă practicile ilegale și/sau neregulamentare ale Academiei Rapid, aflată în evidentă coluziune cu persoane din conducerea AMFB.

Play-off-ul s-a desfășurat în condiții neregulamentare și nestatutare deoarece deciziile au fost luate de două persoane, Marian Lumînare și Claudiu Baboia, care au exclus Comitetul Executiv din procesul decizional. Fără omologarea rezultatelor sezonului regulat, cei doi au decis ce echipe vor participa la play-off. Astfel, ACS FC Dinamo a participat în ultima fază a competiției Liga 4 fără a avea acest drept, prejudiciat direct fiind clubul AFC Asalt.

Însă, cel mai grav, este faptul semnalat de Colonelul Florin Talpan prin memoriile depuse la FRF și AMFB. Pentru Academia Rapid au evoluat neregulamentar, tot sezonul, fotbaliști profesioniști.

Pentru a avea drept de joc, conform RSTJF, un fotbalist profesionist trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care și aceea de a avea un contract încheiat cu clubul la care este legitimat. La prima vedere nu e nicio problemă.

Însă, AS Academia Rapid este o asociație fără personalitate juridică, avându-i ca asociați pe Ovidiu Burcă, Adrian Olariu și ACS Rapid Redivivus. Potrivit Codului Civil, o asociație fără personalitate juridică nu poate încheia contracte decât prin intermediul unuia dintre asociați sau printr-un reprezentant.

Astfel, ACS Rapid Redivivus a încheiat contractele comerciale pentru AS Academia Rapid. Perfect legal! Însă, când vine vorba de contractele jucătorilor, dacă acestea sunt încheiate în aceeași modalitate, printr-un intermediar sau terț, atunci sunt lovite de nulitate, din punct de vedere regulamentar. Așa cum am arătat, pentru a avea drept de joc, fotbalistul profesionist trebuie să aibă încheiat un contract cu clubul la care este legitimat. Ceea ce, în cazul de față, este imposibil!

Degeaba se uită academicienii urât la Colonel Florin Talpan. Nu acesta a încălcat regulamentele, ci conducătorii AS Academia Rapid. Dacă sunt atât de corecți să spună public domnii Pancu, Niculae, Maftei și restul profesioniștilor cu cine au încheiat contractele? Ionuț Voicu afirmă în interviul acordat GSP, publicat astăzi, că a semnat un contract pe 3 ani. Cu cine? Cu Mama Omida, cu Gruia Stoica, cu Liviu Dragnea?

Dacă pe contractele jucătorilor apare AS Academia Rapid ca parte, atunci acestea sunt ilegale și lovite de nulitate, iar dacă sunt încheiate cu o altă entitate nu sunt regulamentar încheiate și fotbaliștii profesioniști din lotul AS Academia Rapid nu au drept de joc.

Până la urmă nu e nicio mare filosofie. Legea 69/2000 permite înființarea asociațiilor sportive cu scopul exclusiv al participării în competiții oficiale locale unor sportivilor amatori, membri ai asociației fără personalitate juridică. Participă în vreo competiție membrii AS Academia Rapid, Ovidiu Burcă, Adrian Olariu și ACS Rapid Redivivus? Nu prea…

Mai mult, toate statutele și regulamentele fotbalistice, interne și internaționale, interzic încheierea de contracte cu terți. Jucătorii pot încheia contracte doar cu cluburile la care sunt legitimați.

Însă, la AMFB și în Giulești, două “țări ale nimănui” se poate orice, se poate încălca orice lege, statut sau regulament. Să sperăm că Florin Talpan le va da, începând de azi, cu legea în cap până își vor reveni la realitate!

Însă, nu ne facem iluzii! Partidul și Securitatea vor pune presiune, în continuare, pe FRF și AMFB (două instituții extrem de corupte și șantajabile) și SC FC R SA va fi înscrisă discreționar în sezonul următor de Liga 3.