AFC Asalt va fi gazdă pentru Academia Rapid în etapa cu numărul 25, programată la sfârșitul lunii aprilie. Profitând de experiența acumulată până acum, AFC Asalt și-a făcut un plan simplu și eficient pentru organizarea confruntării cu Academia Rapid.

Cezar Cojocariu / AFC Asalt
Cezar Cojocariu, președintele AFC Asalt, are obligația, înainte de toate, de a asigura cele mai bune condiții pentru echipa sa și de a acționa, legal și regulamentar, în interesul clubului.

Organizarea unui astfel de eveniment, cu potențial de atragere a unui număr mare de spectatori, implică inevitabil și costuri pe măsură. În funcție de numărul biletelor puse în vânzare se va dimensiona și obiectivul de protecție, format din jandarmi și agenți de pază.

Strategia gândită pentru confruntarea cu Academia Rapid nu este nouă. Prima dată a fost implementată la începutul deceniului de Sportul Studențesc, pentru un meci cu Steaua din Liga 1. Atunci, oaspeții nu au dorit să achiziționeze bilete pentru suporteri, astfel că au fost puse în vânzare bilete cu prețuri pornind de la 30 lei (peluze) și 50 lei (tribuna II). S-au vândut aproximativ 2000 de bilete care au acoperit cheltuielile de organizare, pe stadion atmosfera a fost calmă, în timp ce pe străzile adiacente aproximativ 5.000 de suporteri steliști așteptau ca patronul să bage mâna în buzunar. În zadar!

Acum, AFC Asalt are o poziție ceva mai strictă. Pentru a organiza meciul cu spectatori, trebuie să se asigure că vinde cel puțin 1000 de bilete, la un preț minim de 30 lei/bilet. Dacă dorește și ceva profit, prețul optim ar fi de 50 lei/bilet. Clubul nu are forța să comercializeze un număr atât de mare de bilete, astfel că le oferă pe toate oaspeților cu plata anticipată, prin virament bancar. Aceasta este prima variantă.

Dacă Academia Rapid dorește un număr mai mare de binele, AFC Asalt este dispusă să organizeze meciul pe un alt stadion, cu excepția celui din Giulești (nu ar fi regulamentar să joace pe terenul adversarei). Cea de-a doua variantă.

În ultima variantă, cea mai probabilă, meciul se va disputa fără spectatori, iar costurile vor fi minime. În acest caz, va crește interesul pentru televizarea partidei. Având în vedere că drepturile aparțin clubului organizator (cel care achită toate cheltuielile), în ciuda comportamentului ilegal al unor persoane din fotoliile de la AMFB (ceea ce se va demonstra, în curând, în instanță), televiziunile vor fi invitate să facă oferte pe adresa clubului.

O strategie care ar trebui aplicată, în opinia noastră, și la meciul cu CSA Steaua. Pe principiul, dacă e bal, bal să fie!

Iată comunicatul publicat, astăzi, pe site-ul clubului AFC Asalt

“În vederea unei bune desfășurări a meciului dintre AFC Asalt și Academia Rapid, din etapa a XXV-a, din data de 24-25.04.2018, datorită costurilor ridicate privind organizarea, vă supunem atenției următoarele:

1.Achiziționarea a 1000 bilete, cu plata în avans prin virament bancar (costul unui bilet fiind de 30 lei);

  1. Dacă cererea este mai mare de 1000 de bilete, ne arătăm disponibilitatea ca meciul să se desfășoare pe un alt stadion, cu o capacitate mai mare decât Electromagnetica (exclus Stadionul Valentin Stănescu “Giulești”);
  2. Dacă suporterii Academiei Rapid nu își vor arăta interesul pentru această partidă și nu vor achiziționa minim 1000 de bilete, ne rezervăm dreptul de a juca fără spectatori (cu porțile închise).

Ca urmare, față de cele prezentate mai sus, așteptăm un răspuns din partea oficialilor Academiei Rapid până cel târziu în data de 07.04.2018

Președinte AFC ASALT București:

Cojocariu Cezar”