AFC Rapid se află sub asediul celor care vor să îi fure palmaresul și identitatea. Însă, indiferent de manevre și intervenții, un lucru este cert: nimeni nu poate să își însușească identitatea altei persoane, fie ea fizică sau juridică.

Romprim - Rapid 1-2

Nici comuniștii nu au încercat așa ceva. Dacă nu le convenea ideologic o persoană o lichidau și o îngropau. Cei care conduc azi România sunt într-o profundă criză identitară, deoarece au ca unic scop jaful. Pentru a-și crea o aparentă legitimitate nu se mulțumesc doar cu lichidarea celor care nu se aliniază intereselor lor, ci le fură și identitatea.

Legea a devenit doar o sculă utilă în realizarea scopului propus, iar justiția este cel mai corupt domeniu de activitatea din această țară minunată. Acest aspect nu reprezintă un secret, din moment ce are cel mai mare procent de condamnați, în condițiile în care magistrații se protejează cât pot între ei și nu tot Codul Penal le este aplicabil. Motiv pentru care nici nu își doresc o secție specială și nici o lege a răspunderii.

Însă, în ciuda tuturor vicisitudinilor, AFC Rapid, având în palmares, prin participarea directă în competiții, sferturile Cupei UEFA, un titlu de campioană a României, două Cupe și două Supercupe, se încăpățânează să supraviețuiască. Chiar dacă în pauza de iarnă mulți s-au grăbit să-i cânte prohodul, AFC Rapid continuă să existe, inclusiv pe plan sportiv.

Prima etapă a returului din Liga 4 a demonstrat că Rapid are încă resurse să țină steagul sus, atât cât se poate în condițiile date. Cu un lot remaniat în întregime, Rapid a jucat în deplasare la Romprim și a reușit să câștige trei puncte importante. La capătul unui joc echilibrat, Rapid s-a impus cu scorul de 2-1 (1-1).

Nu în ultimul rând, trebuie spus că o parte a suporterilor a rămas fidelă clubului și principiilor sale, nefiind atrasă de mirajul banilor și a grandorii promise de partid.

Etapa viitoare, AFC Rapid va juca pe teren propriu cu Real Crângași.

AFC RAPID: Dumitru – Băncilă, M. Paraschiv, A. Paraschiv, Raicu, A. Marin (cpt.), Dincă, Stan, Apachiţei, Roman, Andrei.
Au mai jucat: Ioanesi, Plătica, Oprea, Dinu
Antrenor: Mihai Raicu